śluzy, błonnik, białko, lignany, witaminy,
proszek
Właściwości uzupełniające dietę w składniki wspomagające perystaltykę jelit, uzupełniające dietę w składnik wspomagające wypróżnianie,
Uzupełnienie codziennej diety w substancje śluzowe o właściwościach powlekających i osłaniających przewód pokarmowy szczególnie w przypadku nadmiernego wydzielania soku żołądkowego (nadkwaśność), w stanach podrażnienia błony śluzowej przewodu pokarmowego, w przypadku zaparć i otyłości.
Sposób użycia. Stosować doustnie. 1 łyżeczkę (5 g) lnu mielonego zalać szklanką gorącej wody lub mleka. Zamieszać i pozostawić do ostygnięcia. Spożywać 2 – 3 razy dziennie przed posiłkami. Można posłodzić lub posolić, dodać jogurt, płatki śniadaniowe, owoce, sok lub miód. Len mielony rozrobiony z niewielką ilością wody można dodawać również do zup, sosów i innych potraw zamiast mąki.
Przewlekła Obturacyjna Choroba Płuc to poważna choroba układu oddechowego, częsta przyczyna umieralności i inwalidztwa. Choć…
Otyłość to globalny problem zdrowotny, który dotyka miliony ludzi na całym świecie. Pomimo licznych strategii…
Twój układ trawienny pracuje bez przerwy, zasilając każdą komórkę ciała i skutecznie usuwając odpady. Zaniedbanie…