Len mielony

Podstawowe składniki:

śluzy, błonnik, białko, lignany, witaminy,

Postać leku:

proszek

Nazwa międzynarodowa:

Zamienniki:

Działanie:

Właściwości uzupełniające dietę w składniki wspomagające perystaltykę jelit, uzupełniające dietę w składnik wspomagające wypróżnianie,

Wskazania:

Uzupełnienie codziennej diety w substancje śluzowe o właściwościach powlekających i osłaniających przewód pokarmowy szczególnie w przypadku nadmiernego wydzielania soku żołądkowego (nadkwaśność), w stanach podrażnienia błony śluzowej przewodu pokarmowego, w przypadku zaparć i otyłości.

Ważne informacje:

Sposób użycia. Stosować doustnie. 1 łyżeczkę (5 g) lnu mielonego zalać szklanką gorącej wody lub mleka. Zamieszać i pozostawić do ostygnięcia. Spożywać 2 – 3 razy dziennie przed posiłkami. Można posłodzić lub posolić, dodać jogurt, płatki śniadaniowe, owoce, sok lub miód. Len mielony rozrobiony z niewielką ilością wody można dodawać również do zup, sosów i innych potraw zamiast mąki.

Oceń to post
Udostępnij:
Dodaj komentarz 0

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Required fields are marked *